HogeJacht.nl

Welkom op de website van Will Dokter

21. Tweede dag het ijselt nog steeds
Will Dokter (Geboren in 1952)
Ik heb gewerk bij de Universiteit Twente, als Frontoffice medewerkster.
Mijn grote passies zijn mijn  teckels, zweetwerk, jachtproeven en de jachten.
Inmiddels nu bijna een jaar gepensioneerd, en ben nu kleine zelfstandige "Nazoek en zweetwerktraining "Hoge Lage Jacht"

Teckels hebben altijd al als een soort rode draad door mijn leven gelopen. Mijn oma had Teckels, mijn ouders hadden teckels, dus de keuze voor een hondenras was snel gemaakt. Vroeger hadden we thuis 2 korthaar teckels Arja en Axel. Mijn eerste ruwhaar teckel Hoge Jacht Egbert-Jan heb ik gekozen, omdat die variëteit me heel erg aansprak. Met het zelfstandige karakter moet je wel door een deur kunnen, wat bij sommige niet echt lukt, maar ik moet er altijd wel om glimlachen. Juist die eigenzinnige, vrolijke en stoute eigenschappen spreken mij heel erg aan. Het gebeurt heel vaak dat een Teckel heel langzaam en geleidelijk, soms met omwegen, zijn baas weet te bespelen. Geef hem een vinger en hij neemt niet één vinger, maar twee handen. Het opvoeden van een Teckel is een soort spel waarbij baas en hond elkaar goed moeten aanvoelen. Het respecteren van het karakter van de Teckel is voor mij ook erg belangrijk.

Ik heb Egbert gekocht in 2001, bij de Kennel  Standaard ruwhaarteckels "Hoge Jacht" bij de  Fam. Crone.
De eigenaar van deze kennel, is actief in de jacht.
Ze zouden  het geweldig vinden als ik jachtelijk aktief zou worden met de door hun gefokte teckel
"Hoge Jacht Egbert-Jan"

Voordat ik mij aan ging melden voor een jachtproef, heb ik eerst deelgenomen aan twee jachtworkshops. Deze verliepen zo goed dat de organisatoren mij adviseerde om nu maar eens aan het echte werk te beginnen. Oftewel ik moest maar eens een echte jachtproef gaan doen. In 2004 heb ik dan ook voor het eerst deelgenomen aan een jachtproef. Nadat ik Egbert had opgevoed / getraind, en er al een aantal proeven mee had gedaan, kreeg ik van de Familie Crone mijn tweede teckel "Hoge Jacht Jacob", omdat ik me zo vol passie inzette met Egbert.
Wat een groot cadeau!  Jacob is een standaard ruwhaar Black & Tan teckel. Egbert, Jacob en ik werden hechte teams, waar ik afwisselend of tegelijk met Egbert jachtproeven mee deed. 

24. Stephan Egbert en Will achter in de aanhangwagen
Door de fokker van Egbert en Jacob werd ik vaak uitgenodigd om met mijn honden deel te nemen aan drijfjachten. De honden vinden dit prachtig en al veel jagers hebben mijn teckelmannen voorbij zien komen achter wild aan.
Als ik op jacht ga dan zie ik over het algemeen vaker ruwhaar teckels dan andere variëteiten. Ik weet niet echt waarom je andere variëteiten minder ziet, maar misschien is er toch een verschil in karakter. Door het infokken van Terrier en Schnauzer kan het karakter van de ruwhaar wel iets harder en feller zijn. Ikzelf vind de ruwhaar teckel een zeer gemoedelijk karakter hebben, zeker als ze voldoende uitdaging hebben door met ze te werken.


In 2008 kreeg ik mijn derde reu "Matthijs von der Hardt-Höhe". Weer zo'n groot cadeau. Door de ervaringen die je op doet, tijdens de jachtproeven, jachten en shows, ging het met Thijs erg snel. Thijs is een zeer leergierige teckel en heeft al menige eerste prijzen gewonnen met de jachtproeven.
Drie jaar later 2011 heeft Ott "Ottokar von den Densenbergen"   
zich 
bij mijn teckelmannen aangesloten. Ott staat op hun site vermeld als Dekreu.

Egbert, Jacob, Thijs en Ott zijn inmiddels “Internationaal Werkkampioenen” IACH


† Hoge Jacht Egbert-Jan , heb ik afscheid moeten nemen toen op dertien jarige leeftijd 2014. Ik mis hem vreselijk, mijn Noefje.
Hoge Jacht Jacob, op 15.5 jarige leeftijd 2019, heb ik ook, met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn blauwe Apekop.


In juli 2015 heeft Kwinten von der Hardt-Höhe zich aangesloten bij mijn drie reuen. De kleine man mag de eerste tijd nog fijn pup zijn. Daarna mag ook hij meedoen aan de jachten en jachtproeven. Ik verheug me erop om met Kwinten te gaan werken.

23-8-2015  geheel onverwacht, is Ginus (5 jaar) op mijn pad gekomen, hij heeft zich bij de groep aangesloten. Ginus heeft zich al bewezen tijdens Show en de jachtproeven. Het is een vreselijk lieve en energie volle reu. Ginus wordt ingezet tijdens de druk- vossenbouw jachten, waar hij passie vol te werk gaat. 


HogeJacht.nl
Ik ben een echt reuenmens en twee van mijn teckels komen bij kennel “Hoge Jacht” vandaan. Ik wilde mijn reuen beschikbaar  stellen voor de fokkerij. Ik vond dat ik een website nodig had, maar omdat ik niet wist dat je een website kon beginnen zonder kennelnaam, had ik aan de fokker van Egbert en Jacob gevraagd of ik hun kennelnaam mocht gebruiken als naam voor mijn website. Ik kreeg hiervoor toestemming van de familie Crone.
Zo gezegd, zo gedaan! 
De domeinnaam van mijn website werd HogeJacht.nl, met als tekst "Welkom op de site van Will Dokter"

Mensen willen graag lezen over de jachten en kijken ook graag naar de foto’s die ik tijdens de jachten maak. Ook de jachtproeven die mijn  reuen behalen of de nakomelingen van hen, worden graag door de websitebezoekers bekeken.

Jacob en Thijs Drenthe jacht
Hoge Jacht Jacob en Matthijs von der Hardt-Höhe (hier 1jaar) Tijdens de drijfjacht in Drenthe.